Пари Сен Жермен се класира на полуфиналите на купата на Франция, след като отстрани Оксер след дузпи в мач, игран пред закрити врати и засилена охрана.

ПСЖ създаде по-добрите положения за гол в мач, който завърши без голове в редовното време и продълженията. При изпълнението на дузпите парижани се наложиха с 6:5, като решителното попадение бе реализирано от капитана Клод Макелеле.

В другия четвъртинал аматьорският Кювили отстрани елитния Булон с 3:1. Четвъртодивизионният тим поведе с два гола още след половин час игра след попадения на Флориан Кокио и Антони Лоп.

Булон, който е застрашен от изпадане от елита, намали чрез Дамиен Марк преди полувремето. Кювили, който домакинства в Руан заради малкия капацитет на стадиона си, възстанови преднината си от два гола в 67-ата минута чрез Абдел Мажид Уаби.

За четвъртодивизионния тим това е втората поредна жертва от елита, след като в предишния кръг отстрани Рен. Кювили игра на полуфинал за купата на Франция за последно през 1968 г., а участва на финал през 1927 г./БЛИЦ