ПСЖ обяви официално, че бразилският нападател Неймар отпадна от сметките на треньора Маурисио Почетино за сблъсъка с РазенБалшпорт Лайпциг от груповата фаза на Шампионската лига утре вечер. Причината е мускулна травма на адуктора на нападателя след завръщането му от лагера на националния тим на Бразилия, което ще наложи лечение през следващите няколко дни.

Неймар не взе участие за ПСЖ при трудната домакинска победа над Анже с 2:1 в Лига 1 миналия петък, както и Лионел Меси. Аржентинецът обаче трябва да се завърне срещу РБ Лайпциг на „Парк де Пренс“.

„Приоритет е винаги здравето на футболистите. Ней има малък проблем, който се надяваме, че ще го остави извън терените само за няколко дни“, сподели Маурисио Почетино.

Контузеният Неймар взе участие в тренировката на тима днес, за разлика от Мауро Икарди, който отсъстваше заради скандалите с жена си Уанда Нара.

Анхел Ди Мария е наказан за утрешния мач, а Леандро Паредес и Серхио Рамос също са с травми.

„Биковете“ в момента са на дъното на група А без точка, докато ПСЖ и Брюж са с по четири точки, а Манчестър Сити е три преди визитата си в Белгия утре вечер.