Ръководството на Пари Сен Жермен излезе с официално становище по повод простотията, която направи халфът на Марсилия Джоуи Бартън. Англичанинът, който е известен със своите изблици на лудост и непрестанни скандали, този път “захапа” най-скъпото попълнение на ПСЖ Тиаго Силва. Причината за скандала между двамата пък се оказа бразилската надежда Неймар.

Преди няколко дни Бартън използва социалната мрежа “Туитър”, за да оплюе Неймар и да го сравни с певеца Джъстин Бийбър. Думите му засегнаха капитана на Пари Сен Жермен и бразилския национален отбор Тиаго Силва, който не остана длъжен.

"Има един футболист в Марсилия. Не му помня добре името, англичанин е, който дава мнение за Неймар и за бразилския футбол като цяло. Явно се депресира, че никой не говори за него и за това обижда големите играчи, с надеждата, че ще разберат за неговото съществуване. Откъде е толкова запознат с Неймар или бразилския футбол? Не помня да сме играли един срещу друг с националните отбори", каза Силва и предизвика отново гневни изблици в Бартън.

"Тиаго Силва. Същата пу..а, която бе контузена цял сезон. Още един надценен бразилец. Оправи си сухожилията, дебелако", написа Бартън в “Туитър”.

“Бартън си позволи недопустими изказвания. Всички в клуба, играчите, техническият персонал и самият Тиаго Силва не могат да приемат такава обида. Тиаго Силва и клубът запазват правото си да предприемата всички мерки, които сметнат за необходими”, се казва с изявлението от пресслужбата на ПСЖ.