ПСЖ победи Троа с 4:3 в мач от 13-ия кръг на френската Лига 1.

Троа стартира двубоя много силно и още 3-ата минута Мама Балде Балде се разписа, след като овладя брилянтен пас (1:0). Той пое топката в наказателното поле и отправи удар от движение, който попадна в мрежата.

Равенството бе възстановено в 24-ата минута, когато Неймар намери Карлос Солер в наказателното поле на гостите, а Солер запази хладнокръвие и стреля по земя. Топката попадна във вратата и резултата бе изравнен - 1:1.

Гостите поведоха за втори път в срещата, когато през 52-ата минута Уилсон Одобер намери Балде, който стреля и се разписа за втори път в срещата (2:1).

В 55-ата минута Лионел Меси показа страхотна техника, след като овладя перфектно подаване от Серхио Рамос и не остави никакъв шанс за стража на гостите (2:2).

А пълния обрат дойде в 62-ата минута, когато Лионел Меси отново бе замесен ключово в атаката. Меси намери Неймар в наказателното поле, а той завърши атаката с прецизен удар - 3:2 за парижани.

Четвърт час преди края Готие Гальон събори съперник в наказателното поле и не остави друг избор на съдията освен да отсъди дузпа за ПСЖ. Килиан Мбапе се нагърби с отговорността да изпълни, а французинът не разочарова и прати топката право в мрежата - 4:2.

Троа върна интригата, но прекалено късно в мача - в 88-ата минута, когато Рено Рипар намери Анте Палаверса в отлична възможност. Палаверса нямаше как да сбърка и прати топката във вратата за крайното 4:3.

Победата над Троа бе 32-а поредна за Меси за клубен и национален отбор, а дотук в кариерата си той два пъти беше стигал до 31 поредни мача с победа, като това се случи в периоди между 2015 и 2016 г., както и между 2017 и 2018 г.

ПСЖ е начело с 35 точки, докато Троа е на 11-о място с 13.