Треньорът на френския вицешампион ПСЖ Карло Анчелоти започна да мечтае за върховете на европейския футбол и открито предизвика грандовете Реал (Мадрид) и Барселона за трофея в Шампионската лига. Причина за оптимизма на италианеца са трансферите на бразилският бранител Тиаго Силва и шведският нападател Златан Ибрахимович от Милан.

“Във Франция е ясно, че сме много напред. Готови сме да се борим и с отборите в Шампионската лига. Реал (Мадрид) и Барселона стартират като фаворити, но и ние ще участваме”, предизвика Анчелоти големите испански грандове в интервю пред италианския вестник “Ла Република”.

53-годишният специалист е водил в своята кариера отбори като Милан и Челси, а сега е убеден в доброто бъдеще и на настоящия му тим. “ПСЖ има голям ентусиазъм и млад проект. Собствениците искат да изградят не само един великолепен отбор, но и велик клуб. Сигурен съм, че ще успеят да го направят”, допълва италианския специалист.

Анчелоти не се страхува от трудния характер на Ибрахимович и дори смята, че шведът ще е гаранция за успехите на ПСЖ. “Той е играч, който иска винаги да печели. Никога не съм имал големи проблеми с играчите”, подчерта италианецът.

За Тиаго Силва пък Анчелоти също не спести похвалите: “Той е най-добрият защитник в света. Бърз е, внимателене и технически на топниво”.

На въпроса дали е работил по-добре при Челси с руския собственик Роман Абрамович или сега в ПСЖ с подкрепата на катарска инвестиционна група италианецът отговори: “В ПСЖ е по-добре. Челси бе един изграден отбор. Тук ние искаме да израснем. Чувствам се интегриран в този проект”.