Богаташите от ПСЖ продължават с неубедителния си старт в Лига 1 и завършиха 0:0 при гостуването си на Аячо в мач от 2 кръг на френския шампионат. Парижани завършиха мача с човек по-малко заради червен картон на Есекил Лавеци. Срещата беше прекратена за няколко минути заради проблем с осветлението.
 
В ПСЖ се надяваха, че ще стигнат лесно до титлата, но все още нямат победа от началото на шампионата. Гостите бяха без новите попълнения Златан Ибрахимович и Тиаго Силва, които все още не са готови. Столичани имаха по-добрите положения за гол в мача срещу корсиканския съперник преди Лавеци да бъде отстранен след час игра заради влизане с двата крака срещу съперник.
 
Жереми Менез беше близо до попадение за гостите, но ударът му беше спасен. Едуардо от домакините нямаше шенс и топката срещна гредата при негов изстрел. През миналия сезон Аячо едва се спаси от изпадане.
 
В добавеното време на мача осветлението на стадион “Франсоа-Коти” угасна. Догато феновете и играчите се чудеха какво става, а съдията говореше с хора от ръководството на Аячо, лампите светнаха отново. Отборите доиграха оставащите минути, но нямаше голови положения.
 
Треньорът на ПСЖ Карло Анчелоти беше отстранен от резервната скамейка и пратен на трибуните малко преди угасването на тока, след като в яда си изрита бутилка на терена. В първия кръг ПСЖ направи домакинско 1:1 с Лориен след късен изравнителен гол на Ибрахимович.
 
ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 2 КРЪГ
От 17 август (петък)
Лил – Нанси 1:1
От 18 август (събота)
Олимпик (Лион) – Троа 4:1
Лориен – Монпелие 2:1
Бастия – Реймс 2:1
Брест – Евиан 1:0
Тулуза – Сент Етиен 2:1
Валансиен – Ница 0:0
От 19 август (неделя)
Бордо – Рен 1:0
Олимпик (Марсилия) – Сошо 2:0
Аячо – ПСЖ 0:0
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ОЛИМПИК (ЛИОН) 6, 2.Олимпик (Марсилия) 6, 3.Бастия 6, 4.Бордо 6, 5.Лориен 4 и др.