ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Френският първенец ПСЖ разби италианския гранд Милан с 3:0 на „Парк де Пренс“ в мач от третия кръг на група "F" в Шампионската лига. Попаденията отбелязаха Килиан Мбапе, Рандал Коло Муани и Канг-ин Лий, а гол на Усман Дембеле не бе зачетен.

В 32-рата минута парижани поведоха с гол на Мбапе след серия от финтове на нападателя на домакините, които доминираха през целия мач.

Две минути след началото на второто полувреме Оливие Жиру опита да прехвърли недобре излезлия Джанлуиджи Донарума, но Маркиньос изчисти още преди топката да е наближила голлинията.  В 48-ата минута гол на Усман Дембеле не бе признат заради нарушение в атака. Пет минути след това Рандал Коло Муани покачи на 2:0.

ПСЖ организира бърза контраатака в 82-рата минута, Ашраф Хакими намери Витиня на границата на наказателното поле, той продължи към Килиан Мбапе, който стреля към далечния долен ляв ъгъл, но Майк Менян се намеси и изби в левия страничен стълб. Минута преди края на редовното време Канг-ин Лий оформи крайното 3:0, след като преди това Гонсало Рамош се размина с топката.

С успеха ПСЖ оглави група F, считана за „групата на смъртта“, с актив от 6 точки и остави Милан на последното място с 2. В следващия кръг „росонерите“ посрещат парижани на „Сан Сиро“ на 7 ноември от 22:00 часа.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В другия мач от тази група Борусия Дортмунд се наложи с 1:0 при гостуването на Нюкасъл и записа първи гол и първа победа в турнира този сезон.

Вратарят на Нюкасъл Ник Поуп направи две феноменални спасявания в 10-ата минута. Той първо отрази много хубав удар на Дониел Мален, а след това веднага спаси удара на Никлас Фюлкруг.  Домакините отговориха моментално в следващата атака. Александър Исак подаде към Антъни Гордън, който надбяга Емре Джан, след което стреля, но Грегор Кобел спаси.

Александър Исак получи контузия и бе принудително сменен в 15-ата минута от Калъм Уилсън. Емре Джан също беше заменен принудително. В 42-ата минута отстъпи мястото си на Салих Йозджан. Единственото попадение в двубоя реализира Феликс Нмеча в 45-ата минута след асистенция на Нико Шлотербек.

Нюкасъл направи много голям пропуск в 56-ата минута. Пред Калъм Уилсън се откри страхотна възможност, но ударът му бе отразен от Грегор Кобел. Джейкъб Мърфи влезе в игра в 65-ата минута, но само няколко минути по-късно получи контузия и в 70-ата минута на негово място се появи Джо Уилок. 

В 87-ата минута Мат Таргет центрира от фаул в наказателното поле на Борусия, където Уилсън стреля с глава, но топката срещна напречната греда, която спаси гостите още веднъж в добавеното време на срещата.

След успеха си вестфалци излязоха втори в групата с 4 точки, колкото има и Нюкасъл. "Свраките" са на трета позиция преди визитата си в Дортмунд на 7 ноември от 19:45 часа.

Група F:
Нюкасъл - Борусия Дортмунд 0:1
0:1 Феликс Нмеча (45)

ПСЖ - Милан 3:0
1:0 Килиан Мбапе (32), 2:0 Рандал Коло Муани (53), 3:0 Канг-Ин Лий (89)