Шампионът ПСЖ победи Олимпик (Марсилия) с 2:1 на стадиона в Ланс и спечели Суперкупата на Франция за осми пореден и рекорден десети път. Това е първи трофей за Маурисио Почетино начело на парижани.

В 19-ата минута Килиан Мбапе комбинира с Мауро Икарди, който прати топката в мрежата но попадението не бе зачетено, тъй като французинът беше в положение на засада преди да подаде към аржентинеца. Половин час игра след началото топката отново се озова във вратата на Марсилия, но отново заради засада голът не бе зачетен. И в този случай Мбапе бе в нередовна позиция при подаване на Маркиньос.

Мауро Икарди (39) все пак изведе парижани напред в резултата след центриране на Анхел ди Мария и дълго време те бранеха крехкия си аванс. Едва в края влезлият като резерва след едномесечно лечение на контузия Неймар (85-дузпа) удвои преднината на шампионите. Дузпата бе отсъдена за нарушение на вратаря Манданда срещу Икарди.

Димитри Пайе (89) върна надеждите на марсилци след асистенция на Флориан Товен, но до края на срещата имаше много малко време и ПСЖ ликува с трофея за рекорден път. Осем пъти със Суперкупата е триумфирал Олимпик (Лион), а по пет трофея имат Реймс и Сент Етиен.