Пари Сен Жермен и Бордо завършиха 2:2 в първи мач от 5-ия кръг на френската Лига 1. По този начин шампионите спряха победната си серия. От началото на първенството момчетата на треньора Лоран Блан бяха записали 4 поредни победи и голова разлика 7:0. Общо тимът имаше 13 поредни пълни успеха в Лига 1. Сега обаче те намериха опасен опонент в лицето на Бордо. Мачът ще се започни най-вече с безумните вратарски грешки, които допринесоха за резултата.

Новото най-скъпо попълнение Анхел ди Мария направи дебют като титуляр за френския шампион. Лейвин Курзава пък записа първи мач с екипа на домакините. Всичко започна отлично за ПСЖ. Единсон Кавани откри в 27-ата минута, след като вратарятна гостите Седрик Карасо изпусна една лесна топка и уругваецът я довкара за 1:0.

Само 4 минути по-късно обаче стражът на ПСЖ Кевин Трап върна жеста на своя колега. Той не се намеси добре след центриране на Хазри от корнер и Хенри Сайве отблизо изравни.

В 34-ата минута Кавани от пряк свободен удар опъна мрежата за 2:1. После Ди Мария излезе сам срещу Карасо, но би в тялото му.
Гостите останаха с 10 души на терена в 77-ата минута, защото Сайве беше изгонен след безумно влизане в краката на Верати. Въпреки това „жирондинците” не се предадоха и усилията им се увенчаха с успех само 5 минути по-късно. Помогна им най-вече неадекватният Кевин Трап. Новият вратар на ПСЖ се опита нескопосано да овладее топката след пас назад към него, Хазри му я отне и изравни на празна врата за 2:2.