Вицешампионът на Франция ПСЖ започна новия сезон в Лига 1 с домакинска издънка, след като завърши 2:2 с Лориен. В спасител за парижани се превърна шведският нападател Златан Ибрахимович, който вкара и двата гола за новия си клуб.

Още в 4-ата минута парижани губеха в резултата, след като бранителят Максуел си вкара автогол за 0:1. В 21-вата минута нов гол за Лориен бе отменен заради засада на Моне-Паке. Секунди преди края на първата част Лориен реализира втори гол. Лукас Марек открадна топката в своята половина и подаде към Жереми Алиадиер, който се подигра с отбраната на ПСЖ и премина през трима защитници, след което вкара за 0:2.

След почивката ПСЖ натисна и в 64-ата минута Ибрахимович се пребори с Грегори Бурийон за висока топка в наказателното поле и я прати покрай вратаря Фабиен Одар в мрежата за 1:2. Пропуски направиха Менес, Ибрахимович и Кевин Гамейро, който се появи като резерва. Все пак в 89-ата минута Блейс Матуиди бе фаулиран от Бурийон в наказателното поле на гостите, а съдията Тони Шапрон отсъди дузпа, превърната в гол от Ибрахимович за крайното 2:2. Така ПСЖ започна с реми новия сезон в Лига 1.

ПСЖ – Лориен 2:2
0:1 Максуел (4-авт.), 0:2 Жереми Алиадиер (45), 1:2 Златан Ибрахимович (64), 2:2 Златан Ибрахимович (90-дузпа)

Останалите резултати от първия кръг в Лига 1:

От петък
Монпелие – Тулуза 1:1

От събота вечер

Нанси – Брест 1:0
Сент Етиен – Лил 1:2
Троа – Валансиен 0:1
Евиан – Бордо 2:3
Сошо – Бастиа 2:3
Ница – Аячо 0:1

В неделя от 22:00 часа: Реимс – Олимпик (Марсилия)