Пари Сен Жермен започна с издънка защитата на шампионската си титла в Лига 1. Струващият милиони тим от столицата завърши 1:1 при визитата си на Монпелие. Домакините даже играха в последните 20 минути с човек по-малко заради втория жълт картон на Абделхамид Ел Каутари, но все пак удържаха мощния финален щурм на ПСЖ.

Дребничкият Реми Кабела взриви трибуните на “Стад де ла Мусон” с хубав шут покрай плонжа на вратаря Салваторе Сиригу – 1:0 за Монпелие. После момчетата, водени от опитния Жан Фернандес, се затвориха и разчитаха само на епизодични контрааки. Таки тактика можеше и да им донесе успех.

Дебютиращият начело на шампионите Лоран Блан заложи в атака на дуото Златан Ибрахимович - Езекил Лавеци. Звездите обаче дълго време не можеха да се справят с окопния стил на домакините. Чак в 60-ата минута левият бек Максуел овладя пас от Ибрахимович и изравни. Малко преди изгонването на Ел Каутари Блан реши да рискува и в 71-ата извади Лавеци, за да пусне рекордната покупка Единсон Кавани.

Именно голмайсторът на последния сезон в Серия “А” пропиля да дебютира с гол, след като не можа да разстреля стража на домакините Жофри Журдрен отблизо с глава. В добавеното време Адриен Рабио можеше да донесе трите точки на гостите, след като бе изпуснат от отбраната и стреля остро с глава към долния десен ъгъл, но Журдрен със страхотна намеса спаси.