ПСЖ се сбогува с мечтата си да стане шампион на Франция през настоящия сезон. Столичани разочароваха феновете си с изненадваща грешна стъпка. Срещу гостуващия Монпелие парижани поведоха с 2:0, но допуснаха изравняване. “Принцовете” играха с човек повече почти цяло полувреме, но и това не им помогна да задържат преднината си. В герой за гостите се превърна нападателят Оливие Жиру, който вкара и двата гола във вратата на Апула Едел.

През първото полувреме зрителите на "Парк де Пренс" видяха два бързи гола за своите любимци. В 11-ата минута Гийом Оаро откри резултата след подаване на Нене, а малко по-късно Мапу Янга-Мбива си вкара автогол. ПСЖ можеше да реши всичко с трето попадение, но удар на Людовик Жюли намери гредата.

Веднага след почивката Жиру намали, но шансовете на гостите не изглеждаха големи заради червения картон на Сирил Жюншам в 49-ата минута. ПСЖ продължи да доминира, но Жиру изравни за 2:2 в 59-ата минута. В оставащите минути домакините притиснаха съперника и отправиха няколко опасни удара към вратата на Жофри Журдрен, но нов гол така и не падна.

В класирането ПСЖ е на 5-о място с 45 точки, а Монпелие на 6-о с 39./БЛИЦ

Франция, 27 кръг
Рен – Марсилия 0:2
Арл Авиньон – Лориен 3:3
Ланс – Тулуза 0:1
Нанси – Каен 2:0
Ница – Оксер 1:0
Сент Етиен – Брест 2:0
Сошо – Лион 0:2
Бордо – Монако 0:1
Лил – Валансиен 2:1
ПСЖ – Монпелие 2:2

Класиране след 27 кръг: 1.ЛИЛ 52 точки, 2.Рен 49, 3.Лион 48, 4.Марсилия 48, 5.ПСЖ 45 и други