ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Шампионът ПСЖ се измъчи и спечели трудно с 3:1 при визитата си на Монпелие в мач от 21-ия кръг на френската Лига 1, за да се върне на победния път след два кръга без успех. Голямата звезда на парижани Килиан Мбапе пропусна дузпа, повторното ѝ изпълнение и добавката след това, а за капак на всичко кошмарът за него продължи с контузия и принудителна смяна. Системата ВАР пък не зачете две попадения на гостите.

Още в 8-ата минута Кристофър Юлиен извърши нарушение в наказателното поле и парижани получиха дузпа, а зад топката застана Килиан Мбапе, чийто изстрел бе спасен от вратаря. Изпълнението бе повторено заради нарушение на правилата, а Мбапе отново пропусна след спасяване на стража Лекомт, след което се провали и при добавката.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Кошмарът за Мбапе стана пълен в 21-ата минута, когато получи контузия и бе принудително заменен от Уго Екитике. В 32-ата минута с травма бе сменен и Серхио Рамос, а неговото място зае Ренато Санчес.

Лионел Меси прати топката в мрежата на Монпелие в 35-ата минута, но след намесата на ВАР голът на аржентинеца не бе признат заради засада.

След почивката в 52-ата минута Ашраф Хакими получи добър пас и с удар от далечна дистанция вкара топката във вратата, но и това попадение не бе зачетено заради засада на подалия му футболист. Три минути след това ПСЖ все пак поведе, след като Фабиан Руис направи добавка в мрежата след отразен удар на Хакими.

В 72-ата минута Фабиан Руис изведе Меси сам срещу вратаря, а за него не бе проблем да прехвърли Лекомт и да удвои аванса на парижани.

Минута преди края на редовното време Стефан Мавидиди пусна към Арно Мордин на границата на наказателното поле и с удар в долния десен ъгъл изоставането на домакините бе намалено.

Във втората минута от добавеното време ПСЖ организира отлично нападение и Уорън Заир-Емери оформи крайното 3:1 за парижани.

След трудния си успех ПСЖ остава лидер в класирането с 51 точки в актива си, на пет пред втория Олимпик (Марсилия), а Монпелие е 14-и с 20 пункта.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ 21-ИЯ КРЪГ В ЛИГА 1:
Анже - Аячо 1:2
Нант - Марсилия 0:2
Лил - Клермон 0:0
Реймс - Лориен 4:2
Тулуза - Троа 4:1
Монако - Оксер 3:2
Монпелие - ПСЖ 1:3
Лион - Брест 0:0
Ланс - Ница 0:1
Рен - Страсбург 3:0

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК