Шампионът ПСЖ разби у дома Монпелие с 4:0 в първия мач от 21-ия кръг на френската Лига 1 и взе аванс от три точки на върха преди останалите срещи.

Гостите останаха в намален състав в 19-ата минута, когато вратарят Йонас Омлин фаулира Килиан Мбапе извън наказателното поле, за което бе изгонен с директен червен картон. Ситуацията бе разгледана и с ВАР преди да бъде взето решение за изгонването на стража. Последваха пропуски на Мауро Икарди и Анхел Ди Мария, за да се стигне до първия гол в мача на Килиан Мбапе (34).

Димитри Берто демонстрира класа в 38-ата минута и отрази удар на Неймар, а Монпелие можеше да изравни четири минути след това, но Гаетан Лаборд стреля неточно в аут.

Берто се отличи с ново много добро спасяване в 55-ата минута, когато отрази удар на Мауро Икарди, но Неймар (60) удвои преднината на домакините след пас на Килиан Мбапе. Секунди по-късно Мауро Икарди (61) направи резултата 3:0 и след това асистира за втория гол на Мбапе (63), който довърши противника.

Курзава отправи хубав удар в 69-ата минута и Берто се намеси, а топката рикошира в напречната греда. До края на срещата нямаше други любопитни положения.

С тази победа ПСЖ събра 45 точки на върха и има три аванс пред Лил, който е с мача по-малко. Монпелие е на 11-а позиция с едва 28 точки.