ПСЖ се срина у дома и загуби от Рен с 0:2 в мач от 28-ия кръг на френската Лига 1. Карл Токо Екамби (45) вкара първия гол, а малко след почивката юношата на парижани Арно Калимуендо (48) реализира второто попадение.

Заради контузии треньорът на парижани Кристоф Галтие не използва седем футболисти, сред които са Серхио Рамос, Неймар, Ашраф Хакими и Маркиньос, а големите звезди на домакините Килиан Мбапе и Лионел Меси разочароваха, пропускайки няколко добри положения още при 0:0.

В 45-ата минута Токо Екамби изскочи зад защитата на парижани и през Хуан Бернат не даде шанс на Донарума, вкарвайки за 0:1. Това беше и първият удар на тима в очертанията на вратата. 

Веднага след паузата Рен нанесе втори удар в 48-ата минута, когато Бернат и Верати сгрешиха при комбинация помежду си, след което последва контраатака на гостите. Лесли Угочукву подаде на Калимуендо пред вратата и той с лекота реализира за 0:2. 

Лионел Меси напомни за себе си в 72-рата с мощен удар от въздуха, който обаче Манданда боксира уверено. Секунди след това Донарума се намеси отлично при нова сериозна опасност, след като спря удара на Джед Спенс. Шампионите заиграха ва банк и в 84-тата Марко Верати за малко да върне едното попадение, но Манданда спаси.

Това е четвърта загуба за шампионите през сезона във френския елит, но и първа на свой терен. Една от предишните грешни стъпки на ПСЖ беше пак срещу Рен - 0:1 при визитата преди два месеца. Така Марсилия има шанс да съкрати до 7 точки разликата със звездната селекция на столичани, ако по-късно спечели в Реймс.