Ръководството на ПСЖ се оплака, че върху клуба се осъществява натиск от градската управа на Париж, а целта е напускането на стадион „Парк де Пренс“. Парижани домакинстват на съоръжението от създаването си през 1974 г. Катарските собственици на ПСЖ искат да купят стадиона, но градската управа не позволява това да се случи.

„Вече не сме добре дошли на „Парк де Пренс“. Натискат ни да напуснем. Играят си с нас и вече се уморихме.Обичам „Парк де Пренс“, той е нашата история. Винаги сме искали да останем, но те не ни искат. Инвестирахме 80 милиона евро в стадиона, въпреки че не е наш. Кой друг би се съгласил да направи такова нещо“, заяви президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи.

„Те казват, че ще налеят 500 или 600 милиона евро, но само ако са собственици. Да им продадем стадиона не е нашият първи избор. Той е част от историята на града, на парижани. Преговаряме, но им казахме, че преди да решим дали искаме да продаваме, трябва да постигнем съгласие за цена. Все още не сме достигнали до края на тези дискусии“, коментира директорът на градското развитие към общината Еманюел Грегоар.