Шампионът и носител на Купата на Франция - ПСЖ, започна сезона с трофей. Парижани победиха убедително Монако с 4:0 в мач за Суперкупата на страната. Двубоят бе официален дебют за легендарния вратар Джанлуиджи Буфон.

Анхел ди Мария се разписа на два пъти, а Кристофър Нкюнкю и Тимъти Уеа добавиха по едно попадение за тима на Томас Тухел. Срещата се игра в китайския град Шънжън.

ПСЖ доминираше изцяло в срещата, като за първия половин час резултатът се запази 0:0 главно заради добрите изяви на стража на Монако Диего Беналио. Все пак той капитулира в 33-ата минута, когато Ди Мария изпрати топката в мрежата с фамозно изпълнение на пряк свободен удар.

В 40-ата минута Нсоки намери отлично Нкюнкю, който опъна мрежата зад Беналио с шут от вратарското поле за 2:0.

Парижани бяха по-активни и през втората част. Синът на легендата Джордж Уеса - Тимъти, се разписа в 67-ата минута. Нсоки отново показа чудесно виждане на играта и намери младия нападател в наказателното поле. Уеа не се поколеба и с мощен удар направи 3:0.

В добавеното време на двубоя Анхел ди Мария записа името си за втори път сред голмайсторите. Аржентинецът бе намерен добре от Рабио в наказателното поле на Монако и хладнокръвно реализира за крайното 4:0.

ПСЖ спечели осма Суперкупа в историята си, която е и шеста поредна. Парижани триумфират неизменно в този двубой от 2013 година насам.