Устремилият се към титлата във френската Лига 1 гранд ПСЖ крои планове отново да взриви трансферния пазар и това лято с нови две рекордни покупки, съобщава „Екип“.

Преди началото на сезона парижани платиха историческите 222 милиона евро за Неймар на Барселона и уредиха Килиан Мбапе от Монако за 180 милиона евро, които трябва да бъдат платени след края на шампионата, тъй като момента нападателят е със статут на футболист под наем.

Според авторитетната френска медия босът Насер Ал Хелайфи е готов да инвестира поредни умопомрачителни суми, въпреки че УЕФА може да разследва клуба за нарушаване правилата на финансовия феърплей.

Парижани смятат да започнат преговори с Байерн за голмайстора Роберт Левандовски. Полският национал казал на агента си да му намери нов отбор, тъй като имал нужда от ново предизвикателство. ПСЖ е готов да се възползва да предложи на нападателя участие в грандиозния му проект. Левандовски има 35 гола и 2 асистенции този сезон в 40 мача за баварците във всички турнири.

В плановете на парижани за лятна селекция влиза и френският национал Пол Погба, който през лятото на 2016 година премина от Ювентус в Манчестър Юнайтед за 105 милиона евро. ПСЖ вече разговаря с представителите на халфа и ако той има желание, ще започнат преговори между френския гранд и "червените дяволи".