Фамилия Хил Марин,  управляваща Атлетико (Мадрид),  търси купувач за клуба. Новинарската бомба хвърли журналистът Едуардо Инда, който твърди, че финансови загуби през тази година на „дюшекчиите“ са доста сериозни.

"Мигел Анхел Хил Марин знае, че притежава високо ценен клуб, но тази година има загуби в размер на 40 милиона евро, което е проблем. Ако клубът продължи да трупа загуби, ще се наложи увеличаване на капитала, а така Хил Марин и Енрике Сересо може да загубят мажоритарния си дял и контрола над клуба, а те не желаят да поемат подобен риск.

Цените, които се плащат за клубовете в Испания, са ниски, в сравнение с тези в Англия. Но клубът се предлага на пазара. Той има сериозна стойност не само заради страхотните си съоръжения. В същото време обаче се търси сделка възможно най-скоро, защото при отпадане от Шампионската лига преди 1/8-финалите, това драстично ще свали цената му. В Атлетико говорят за загуба от 40 милиона, а това не е устойчиво във футбола. Ако продадат Жоао Феликс за 40 милиона, при положение, че го купиха за 130, това би било разрушително", смята Инда.