Филм за световната титла на Бундестима от това лято в Бразилия ще се завърти по кината в Германия от 13 ноември, а трейлърът за него бе пуснат още днес.

Лентата със заглавие „Die Mannschaft” (б.р. в превод „Отборът”) е с продължителност 90 минути и показва в реално време впечатленията от живота на германския национален тим – капитанът Филип Лам в басейна, голмайсторът Томас Мюлер в женска носия, селекционерът Йоахим Льов при майсторене нещо в спокойна обстановка, Кристоф Крамер като певец и Пер Мертезакер като танцьор.

Премиерата на филма ще бъде на 10 ноември в Берлин, като на нея ще присъстват героите на Германия, спечелили световната титла в Бразилия на митичния „Маракана” в Рио де Жанейро.

„Бразилия има Неймар. Аржентина има Меси. Португалия има Роналдо. Германия има отбор!” Това е мотото на филма, оставено като съобщение в социалната мрежа „Туитър” от капитана на Англия Стивън Джерард след триумфа на Бундестима със 7:1 срещу Бразилия на полуфиналите.

„Изживей световното първенство на ФИФА, както никога преди това не си го виждал”, се казва в трейлъра към филма, описан от Йоги Льов като „завладяващ”.