УЕФА пусна в продажба билетите за Европейското първенство по футбол през 2012 в Полша и Украйна. Едновременно и в двете страни се проведоха церемонии за представянето талисманите на форума и стартирането на продажбите на ценните хартийки, които ще се предлагат изключително през сайта на Европейската футболна централа до 31 март.

След този срок ще бъде проведена лотария за мачовете, за които има повече заявки от възможните. За Европейското първенство ще бъдат пуснати общо 1,4 млн. пропуска за срещите.

Президентът на УЕФА Мишел Платини бе на церемонията във Варшава и изрази задоволството си от големия интерес към Евро 2012. Досега са постъпили 600 000 заявки от 161 страни. “Повечето от заявките са от Полша и Украйна и това ме радва много, защото показва, че хората в страните домакини са много заинтересовани от това събитие”, сподели Платини.

“Европейското започна”, заяви легендата на полския футбол Збигнев Бонйек, който бе на сцената заедно с още един посланик на Евро 2012 в лицето на Анджей Шармах и президентът на полската футболна централа Гжегож Лато

Друг посланик на Европейското първенство Олег Блохин пък бе главното действащо лице на церемонията в Киев, където също бе отбелязано пускането в продажба на билетите. “Не мисля, че трябва да правим голяма реклама за продажбата на билети, тъй като не мога да си представя, че в Украйна има фенове, които не желаят да подкрепят отбора на стадиона”, сподели Блохин, който бе селекционер на Украйна от 2003 до 2007 година. /БЛИЦ