Капитанът на Барселона Карлес Пуйол не вярва, че ще се възстанови до началото на европейското първенство на 8 юни. Защитникът получи контузия и трябва да претърпи артроскопия на дясното коляно на 12 май. След това ще се възстановява минимум 6 седмици, горе-долу до старта на еврофиналите в Полша и Украйна.

“Да ви кажа честно ще бъде много трудно, но ще трябва да изчакаме и да видим как ще премине операция. Мисля, че е невъзможно, защото след всяка операция има период на възстановяване, а тези, които са в най-добра форма ще отидат на Европейското първенство", заяви Пуйол.

"Не знам дали това щеше да е последният ми шанс да играя на голямо първенство. Нямам намерение да се отказвам в операционната, когато реша да го сторя, ще е на терена“, допълни бранителят.

Защитникът няма да може да играе и във финала за Купата на Краля срещу Атлетик Билбао на 25 май. Ако къдрокосият бранител наистина пропусне Европейското, в центъра на защитата на Испания ще си партнират Жерар Пике и Серхио Рамос. Хавиер Мартинес от Атлетик (Билбао) също е вариант за центъра на отбраната на актуалните европейски и световни шампиони./БЛИЦ