Капитанът на Барселона Карлес Пуйол обясни каква е атмосферата в отбора след рошата вест за здравословното състояние на треньора Тито Виланова. Спецът ще претърпи операция във вторник в клиника в Барселона. Интервенцията ще бъде четвърта за отстраняване на отоци на слюнчената жлеза. Първата операция на Тито Виланова бе в края на 2011 година. В петък ръководството на Барселона обяви официално, че Тито напуска заради болестта.

"Новините са тежки, защото не уволняват треньор, не си тръгва съотборник, а става въпрос за болест. Човекът е най-важен. Помним какво ни каза - помоли ни да даваме всичко от себе си, да се борим. Начинът да помогнем е да даваме всичко за клуба. Ще го направим, даже и малко повече, щом става дума за него", обеща Пуйол на специална пресконференция.

"Всички имена, които се спрягат, са способни да водят Барса. Трябва да оставим Суби и ръководството да работят и със сигурност ще доведат най-добрия. Ние имаме един начин на игра, една философия. За всички нас беше тежък удар. Истината е, че не очаквахме нищо. Отборът беше наренен и още е наранен. Ние сме с Тито и оттук му даваме много сила. Говори с нас, показа, че е силен и с дух за борба. Знае, че сме с него във всеки момент", увери Пуйол. Той коментира и евентуалните заместници на Виланова. "Тата Мартино е много добър треньор, който харесва стила на Барса. Всички знаете, че имам много добри отношения с Луис Енрике”, припомни Пуйол.