Барселона може да се раздели с голямата си звезда Лионел Меси и да използва заложените в договора му 250 милиона, за да изплати строежа на новия си стадион, пише днес испанският вестник "Гол".
 
Цената на новото съоръжение ще бъде от 400 до 700 милиона евро, а от Барса вече търсят начини да намиране на средствата.
 
Преди дни вицепрезидентът на каталунците Хавиер Фаус изненадващо попита "Защо трябва да се предлага нов договор на Меси?", с което бе разбран от мнозина, че се готви да пести пари от по-висока заплата на играча.
 
Според слуховете в Испания, не клуб, а спортния концерн "Адидас" ще купи правата на аржентинеца и ще го прати някои от грандовете, с които работи - Байерн, Челси или Реал (Мадрид).
 
Все още не е ясно какви са плановете на "белите" за Кристиано Роналдо и дали той няма да бъде жертван при трансфер на аржентинеца.
 
В посока на бъдеща продажба на Меси са и затруднените преговори за нов договор на друга голяма звезда Андрес Иниеста, които поиска да получава заплатата на аржентинеца, за да остане.