Футболни запалянковци от цяла Англия подписват онлайн петиция срещу решение на Астън Вила да спре от трибуните знаме в подкрепа на Стилиян Петров. Клубът бе принуден преди месец да забрани на фракцията "Бригада 1874" да внася флага, след като фенове се оплакаха, че огромният транспарант им пречи да виждат терена. А знамето, на което пише "Има само един Стан Петров", се вдига и "пъпли" над агитката в 19-ата минута на мачовете на Вила, когато стадионът става на крака и аплодира капитана.

В събота при 0:1 от Саутхемптън запалянковци вдигнаха знамето в друг сектор на стадион "Вила Парк", където охраната не очакваше да го види. Но след двубоя транспарантът бе конфискуван.

В Интернет веднага тръгна петиция за отмяна на решението. Подписаха я над хиляда фенове на различни отбори само за денонощие. А организацията на привържениците на Ливърпул изригна с декларация. "Подкрепата на феновете за техния капитан е социално явление и трябва да бъде поощрявана, а не спирана", пише в текста. В него се предлага легендарната трибуна "Коп" на стадион "Анфийлд" да приюти знамето и да го вдига в 19-ата минута на мачовете на Ливърпул. Едва ли ще се стигне дотам, но атаката срещу решението на Вила е мощна.