Неуспешният опит на Манчестър Юнайтед да привлече халфа на Атлетик Билбао Андер Ерера всъщност изобщо не се е състоял. Това съобщиха медиите в Испания, които разкриха, че баските са преговаряли с трима самозванци, които се представили за хора на английския шампион.

Този случай напомня на така наречената "Казанска афера" от 2009 година, когато "сините" изпратиха четирама футболисти (Тасевски, Рабех, Зе Суарес, Живко Миланов) в Казан, за да преговарят и да подпишат договори с Рубин. Сделка, за която руснаците не са били наясно.

Подобно на този случай, тримата мениджъри успели да си уредят среща с клубните шефове на Атлетик и в продължение на час водили съвсем сериозни преговори за закупуването на 24-годишния футболист. В крайна сметка обаче злосторниците си тръгнали с празни ръце, тъй като не успели да подготвят нужната документация за сделката.

От Юнайтед заявили, че ще започнат разследване по случая. Тимът наистина обмислял възможността да привлече Ерера, но мениджърът Дейвид Мойс решил, че откупната му клауза за 36 милиона евро е твърде висока.