Бока Хуниорс най-после постигна победа и зарадва горещите си привърженици. Грандът от Буенос Айрес стигна до успеха с минималното 1:0 срещу лидера Естудиантес, който преди сблъсъка със селекцията на Карлос Бианки имаше 3 победи в 3 мача. Автор на единственото попадение в интригуващия двубой от 4-ия кръг на аржентинския шампионат Торнео Финал стана Емануел Хигиоти. 26-годишният нападател "взриви" "Ла Бомбонера" в 42-ата минута, когато се разписа след асистенция на Фернандо Гаго.

Естудиантес все пак остава в челото, като заедно с Колон и Сан Лоренсо имат по 9 точки.

За дербито на "Ла Бомбонера" трибуните бяха препълнени до краен предел, след като миналата седмица Бока игра при закрити врати заради наказание, свързано с инциденти с привържениците. В 80-ата минута публиката стана на крака, за да посрещне завръщането на любимеца си Хуан Роман Рикелме, който се възстановяваше от контузия и влезе на мястото на голмайстора Хигиоти.

Дебют за гранда направи крилото Диего Пероти, дошъл под наем от Севиля. Цял мач на терена за Естудиантес пък беше ветеранът Хуан Себастиан Верон, който въпреки 38-те си години продължава да играе на висота.

След постигнатата първа победа в шампионата Бока Хуниорс има 4 точки и заема 12-ото място във временното класиране.

Шампионите от Сан Лоренсо се наложиха с 1:0 над застрашения от изпадане Килмес. Единственото попадение вкара Инасио Пиати в 56-ата минута.

Резултатите от 4-ия кръг в аржентинската Клаусура - Торнео Финал:
Ланус - Велес Сарсфийлд 3:2
Ол Бойс - Олимпо 1:0
Арсенал - Расинг 3:1
Нюелс Олд Бойс - Атлетико Рафаела 4:1
Сан Лоренсо - Килмес 1:0
Бока Хуниорс - Естудиантес 1:0
Колон - Ривър Плейт 3:1

В класирането с по 9 точки водят Колон, Естудиантес и Сан Лоренсо, по 7 имат Велес, Росарио Сентрал и Атлетико Рафаела.