Бока Хуниорс предсрочно си осигури 31-ата шампионска титла на Аржентина след успех с минималното 1:0 над Тигре тази нощ. Излишно е да се описва атмосферата на "Ла Бонбонера". Митичният стадион на гранда от Буенос Айрес се тресеше по време време на мача, а след него настъпиха грандиозни празненства.

Звездата Карлос Тевес и съотборниците му куфяха заедно с феновете. Играчите дори се покатериха по гредите на вратите, изживявайки вълнуващия миг.

Купонът след това се пренесе и по улиците на Буенос Айрес.

boca.jpg

Самият Тевес, който се върна в родината си това лято, не скри радостта си от спечелената шампионска титла. "Много съм щастлив! Върнах се именно за да изживея тази емоция. Развълнуван съм и ми е трудно да говоря. Тези момчета се нуждаеха да спечелят титлата. Сега те ще са лицето на новата Бока", коментира развълнуваният Тевес, който отбеляза 5 гола след завръщането си в клуба през лятото.

boca_tevez.jpg

До края на сезона за Бока остава един важен мач - срещу Росарио Сентрал във финала за Купата на Аржентина (на 5 ноември).

До момента бившият клуб на Диего Марадона има спечелени 31 титли на Аржентина. Бока Хуниорс обаче все още изостава по този показател от големия си съперник Ривър Плейт. "Милионерите" са ставали шампиони 36 пъти.


 
La intimidad del Campeón

La intimidad del Campeón...Otra, otra vuelta #Boca.

Posted by BOCA on 1 ноември 2015 г.