След ужасния инцидент, отнел живота на двама души на стадион „Арена Коринтианс” в Сао Пауло, може да се стигне до удължаване на срока за завършване строежа на въпросното съоръжение. Трагедията се случва малко повече от седмица преди жребия за световното първенство в Бразилия следващото лято.

Прокуратурата в Сао Пуло обяви, че ще има инспекция на стадиона до две седмици и е твърде възможно строителните работи по „Арена Коринтианс”, на който трябва да се състои откриването на световното първенство на 12 юли догодина, да бъдат преустановени.

Заради нещастния инцидент всички дейности, свързани със стадиона, са спрени временно до понеделник. Очаква се срокът за завършване на съоръжението да бъде удължен с един месец до края на януари. Експерти обаче твърдят, че един месец е нужен само за възстановяване на щетите, нанесени от срутилия се кран.

В бразилските медии вече се тиражират спекулации, че откриването на Мондиал 2014 може да се проведе на напълно готовия след реконструкция митичен стадион „Маракана” в Рио де Жанейро, който ще приеме и финала на 13 юли.