Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Ултрасите на ФК Сараево се заканиха да срутят София на 19 юли. Тогава босненският тим гостува на "Георги Аспарухов" за първия мач от втория квалификационен кръг с Левски в Лига Европа.

Зад отбора седи доста сериозна фанатична фенска групировка с име Horde Zla (б.р. - Орди на злото). По време на домакинския мач с Хибърниънс (5:2), феновете с пълно гърло запяха "Цяло Сараево е бордо-бяло и Ордата тръгва на далечен път, с песен на уста и факла гори, ще срутим София".

Видео с песента дори е качено в Интернет. След двубоя от ръководството на босненците излязоха с благодарствена декларация към ултрасите.

"Благодарим ви, че ни подкрепяхте от първата до последната минута без бомби и без факли. Продължавайте в същия дух. В Европа подобни прояви ще ни излязат доста скъпо, затова ни подкрепяйте разумно", цитира в. "7 дни спорт" шефовете на клуба.

На 19 юли на "Герена" се очаква да се изсипят поне 1000 фенове от Сараево, които ще подкрепят своите любимци. Иначе фракцията "Орди на злото" е основана през 1987 година. Членовете й не веднъж са се забърквали в престрелки, нападения с месарски ножове, а историята помни и хвърлена по скамейката на противниковия тим змия, както и масов бой в средата на терена по време  на мач.

През 2009 година след двубой с Широки брег член на фракцията - Ведран Пулич, умира след побой, а над 10 са с пукнати глави, ребра, Четирима от пострадалите пък влизат в болница заради огнестрелни рани.