Германия е купила домакинството си на световното първенство по футбол през 2006 година. Това твърди местното авторитетно издание „Шпигел”. От медията се позовават на документи, до които са получили достъп и в тях се описва как точно страната е станала домакин на Мондиала.

Комитетът по кандидатстването на страната за домакинство е създал таен фонд за събиране на средства, които да отиват за подкупи. Той е бил напълнен от тогавашния изпълнителен директор на „Адидас” Робърт Луис Драйфус, който вкарал в него 10,3 милиона швейцарски франка.

Франц Бекенбауер, както и останалите високопоставен служители в немския футбол са били наясно с фонда и неговото предназначение.
Парите по-късно са били записани като заем, който обаче не бил вписан в бюджета на футболния съюз на Германия. Парите после били преведени към ФИФА за гала вечер, която обаче не се състояла, а от централа ги прехвърлят към друга сметка, която е на Луис Драйфус.

Оказва се, че парите са били използвани за осигуряване на четири гласа от азиатските представители за вота. Новозенландецът Чарлс Демпси пък изненадващо се отказва от правото си на глас и Германия печели домакинството с 12:11 гласа.

От „Шпигел” са се свързали с Бекенбауер, който заявил, че не може да им отговори веднага. По-късно Германският футболен съюз разпраща съобщение до медиите, в което се съобщава за извършено плащане към ФИФА в посочения размер, но парите са отишли не за подкупи, а за посочената в превеждането на сумата цел. Източници от футболната централа обаче са потвърдили пред „Шпигел”, че е много вероятно парите да не са били разпределени по предназначение, а за купуване на гласове.