Едно от най-авторитетните издания на Острова - "Таймс", нападна Димитър Бербатов. Английскят вестник публикува обширен материал за представянето на българина, което е определено като посредствено. Според "Таймс" в Манчестър Юнайтед има огромна разлика в класата между двамата основни нападатели - Рууни и Бербатов.

"Един нападател на Манчестър Юнайтед продължава да се представя все по-успешно, но друг трябва да се чуди в коя посока върви кариерата му на "Олд Трафорд. Измежду всички почести, които се отдават на Уейн Рууни след поредното му виртуозно представяне във вторник срещу Милан и нарасналия му брой голове до 25, беше лесно да се забрави, че Димитър Бербатов дори бе на "Сан Сиро", започва материалът в "Таймс".

"Може би Майкъл Оуен пристигна в отбора, знаейки, че ще прекара повече от времето си на пейката, но когато Бербатов подписа с шампиона на Висшата лига за 30,75 милиона паунда от Тотнъм през септември 2008 година, не беше най-очакваното, че ще се превърне в периферна фигура за най-големите мачове. Въпреки това, все повече непостоянният български нападател се намира на ръба в Юнайтед, когато залозите са най-високи. Неучастието на Бербатов срещу Милан означава, че той е бил титуляр в само 8 от 20-те най-важни мача на отбора след неговото пристигане, а заради възрастта си от 29 години и размера на трансфера му, много хора очакваха, че ще бъде неизменно в стартовата единайсеторка. Неговата посредствена форма изисква силно включване, но статистиката му не го показва. Така Бербатов, подобно на Робиньо в последния си ден в Манчестър Сити, преди да отиде под наем в Сантос, стана лукс, с който Сър Алекс Фъргюсън е трудно да се задоволи", пишат още в "Таймс".

"Или Фъргюсън няма достатъчно доверие в Бербатов, когато идват най-важните двубои, или той вярва, че нападателят забавя Юнайтед срещу най-добрите противници, когато темпото е решително, а такова негово включване би представлявало риск. Отвъд това, Бербатов и Рууни никога не са изглеждали наистина сработени в атака. Пробуждането в постоянството на Уейн се дължи на преминаването му в центъра. Бербатов бе включен в само един от седемте големи мача през сезона – загубата с 0:2 от Ливърпул през октомври. Една от много причини Сър Алекс да не привлича нападател през януари беше страхът му, че Бербатов, играчът който трябва да се почувства обичан, би видял в новото попълнение знак, че неговите дни в Юнайтед са преброени. С несигурността дали Оуен ще бъде на "Олд Трафорд" след лятото, отказ от Бербатов би означавал, че Фъргюсън трябва да привлече двама нападатели – сценарии, който мениджърът силно ще иска да избегне, особено след големите пари, платени за българина", завършва материалът в "Таймс". /БЛИЦ