Звездата на Атлетико (Мадрид) Радамел Фалкао влезе в историята на клуба. Той е първият футболист на “дюшекчиите” с пет гола в един мач. Това стана факт, след като колумбиецът наниза пет попадения във вратата на Депортиво (Ла Коруня) при успеха на “червено-белите” с 6:0.
 
До момента Фалкао имаше три хеттрика за Атлетико (Мадрид). В Примера дивисион той се разписа на три пъти в един мач срещу Расинг (Сантандер) и Реал Сосиедад, както и срещу Челси на финала за Суперкупата на Европа. Личното му най-добро постижение обаче бяха четирите гола срещу Виляреал, когато играеше за Порто.
 
Досегашният рекорд на “дюшекчиите” се държеше от Кристиан Виери, който през 1998 г. реализира четири гола във вратата на Саламанка. Попаденията на италианеца не бяха достатъчни, тъй като Атлетико загуби с 4:5.
 
Рекордът по отбелязани попадения в една среща от Примера дивисион се държи от Агустин Сауто Арана, известен като Бата, от Атлетик (Билбао) и Ладислао Кубала (Барселона), които имат по седем гола в един мач.
 
С петте си попадения срещу Депортиво (Ла Коруня) Радамел Фалкао изпревари Кристиано Роналдо в голмайсторската листа на Примера дивисион. Португалецът е с 13, докато колумбиецът вече е с 16 гола. Лидер е Лионел Меси от Барселона с 21 попадения.