Българският футболен съдия Радослав Гидженов получи наряд за мач от младежката Шампионска лига.

Гидженов ще бъде ръководещ на мача от група D между талантите на РБ Залцбург (Австрия) и Реал Сосиедад (Испания). Двубоят е на 3 октомври от 15:00 часа на стадиона в Лиферинг.

Помощници на Гидженов ще бъдат Дениз Соколов и Петър Митрев, а четвърти съдия ще бъде местен арбитър.

Още двама български арбитри получиха европейски назначения. Георги Давидов и Христо Хаджийски ще бъдат част от екип от осем рефери, които са ангажирани от УЕФА за Европейските квалификации за юноши до 17 години в група 2, където са отборите на Молдова, Швеция, Полша и Латвия. Давидов ще ръководи срещата Молдова - Полша на 30-и септември в Кишинев.

Антоан Киарамонти от Андора пък ще ръководи мача от младежката Шампионска лига между Динамо (Минск, Беларус) и Лудогорец (Разград), който ще се играе на 4-и октомври от 18:00 часа в Разград. Ще му помагат неговите сънародници Андреу Вилянова Симаро и Айноа Фернандес Руис. Четвърти съдия е Георги Гинчев от Велико Търново.

Лудогорец играе в потока на националните шампиони и има шанс най-после да елиминира поне един съперник. Заради подкрепата на беларуската държава на военната агресия на Русия срещу Украйна УЕФА налага тимовете от тази страна да домакинстват извън страната си. Беларусите ще играят и двата мача в Разград.