Привържениците на Бока Хуниорс имаха поводи за радост, след като любимците им победиха с 2:1 Велес в мач от 5-ия кръг на Торнео Инисиал и по този начин "златисто-сините" постигнаха третия си успех от началото на сезона в аржентинското първенство. Сблъсъкът се игра при страхотна атмосфера на "Ла Бомбонера", а точни за домакините бяха Рибаир Родригес и Николас Бланди.

Двубоят ще се запомни със завръщането на Фернандо Гаго в Бока Хуниорс. Полузащитникът игра повече от 6 години в Европа за Реал (Мадрид), Валенсия и Рома, след което изкара няколко месеца и във Велес, но вече отново е у дома и защитава екипа на гранда от Буенос Айрес.

27-годишният Гаго започна титуляр в селекцията на Карлос Бианки и остана на терена до последния съдийски сигнал. Именно той асистира на Рибаир Родригес още в 1-ата минута, в която Бока поведе в резултата. Гаго изпълни пряк свободен удар отляво, а съотборникът му засече топката с глава и я изпрати неспасяемо в далечния ъгъл, въпреки че беше с гръб към вратата - 1:0.

Радостта на домакините обаче не трая дълго. В 10-ата Велес изравни чрез Есекиел Рескалдани - 1:1, а за крайното 2:1 се разписа Николас Бланди в 38-ата след асистенция на Хуан Мануел Мартинес.

Гостите опитаха отново да изравнят, но бяха окончателно отказани в 64-ата минута, когато останаха с 10 човека заради втори жълт и съответно червен картон на Франциско Серо. Така Бока нямаше проблеми да удържи аванса си и да се поздрави с победата.

След успеха грандът има 9 точки и заема 7-ото място във временното класиране на Торнео Инисиал.

Химнасия Ла Плата пък пропусна възможността да се изкачи на първо място в аржентинското първенство, след като завърши наравно 0:0 у дома срещу Годой Крус. Химнасия и Колон имат по 10 точки. Лидер с 11 точки е Нюелс Олд Бойс, който завърши наравно 1:1 у дома с Естудиантес.

В друг от най-интересните мачове от 5-ия кръг Сан Лоренсо спечели с 1:0 като домакин срещу Ривър Плейт. Попадението реализира Хулио Алберто Буфарини от дузпа в 61-ата минута.

Ривър е чак на 17-ата позиция във временното класиране с актив от 4 точки.