Ливърпул излиза тази вечер в мач от Шампионската лига в Унгария срещу Дебрецен, като победа не е единственото, от което имат нужда Рафаел Бенитес и възпитаниците му. Освен задължителни три точки, английският тим трябва да разчита Лион да не загуби в Италия срещу Фиорентина, в другия мач от групата. Само така Ливърпул ще запази шансове за класиране напред.

Ето какво заяви мениджърът на "мърсисайдци" Рафаел Бенитес преди срещата тази вечер.
"Ще ни бъде много трудно да се класираме, защото не всичко зависи от нас. Надявам се последният ни мач срещу Фиорентина да не остане без значение. Лион ще се опитат да спечелят, за да завършат на първото място, което ще им осигури по-удобен съперник в следващия кръг, както и повече пари. Вярвам, че ще играят със всички сили. Беше невероятно когато се класирахме през сезон 2007-2008.  Тогава трябваше да спечелим последните си три мача и го направихме със стил, надявам се да успеем и сега", заяви Бенитес пред сайта на УЕФА.

Ливърпул е записал равенства в последните си две гостувания в унгарската столица. През сезон 1965/66 в 1/4-финал от турнира за купата на УЕФА "червените" правят 0:0 срещу ФК Хонвед (Будапеща). В мач от същия турнир през сезон 1974/75 Ливърпул гостува на Ференцварош като резултатът отново е 0:0.
Мачът тази вечер за "мърсисайдци" пропускат Мартин Кели, Фернандо Торес, Алберт Риера и Раян Бабел, а под въпрос е Глен Джонсън./ БЛИЦ