Енерги (Котбус) с Димитър Рангелов в редиците си допусна домакинска загуба с 0:1 от Ханза (Рощок) в мач от 30-ия кръг на Втора Бунделига. Българският нападател беше 90 минути на терена, но не успя да порази вратата на противника. Победното попадение за Ханза падна в добавеното време, вкара го Доминик Пейц.

В друг мач от кръга Илиян Мицански и съотборниците му от ФСВ Франкфурт гостуваха на Фортуна (Дюселдорф) и също отстъпиха с 0:1. Българинът започна титуляр в срещата и остана на терена до 72-ата минута.

Загубите смъкнаха Енерги и ФСВ Франкфурт във временното класиране, като тимът на Димитър Рангелов падна до 12-ото място с актив от 31 точки, а отборът на Мицански вече е опасно близо до зоната на изпадащите – на 15-ата позиция с 30 точки, само на 4 от 16-ия Ханза, който ще играе плейоф за оставането си във втория ешелон на германския футбол.

Асен Караславов пък остана резерва при нулевото равенство на Гройтер Фюрт при гостуването на Айнтрахт (Брауншвайг). "Детелините" останаха на върха във Втора Бундеслига с 64 точки, на 3 пред втория Айнтрахт (Франкфурт), който утре приема Инголщад.