Димитър Рангелов, Станислав Ангелов и Енерги (Котбус) ще играят срещу Нюрнберг в баража си за оставане в Бундеслигата. Това стана ясно след изиграването на 34-ия последен кръг на германската втора дивизия, където “франките” завършиха на трето място.

Майнц стана вторият тим, който спечели директна промоция в елита, след като се наложи с 4:0 над Рот-Вайс (Оберхаузен) и завърши на пет точки зад лидера Фрайбург, който вече си бе осигурил класиране в Бундеслигата. Така Майнц се завърна в първа дивизия след два сезона във втора лига.
 
Нюрнберг се наложи с 2:1 над Мюнхен 1860 и завърши на трето място, на 8 точки зад Фрайбург. Сега на “франките” предстоят плейофи за място в Бундеслигата срещу Енерги. Двата мача на разменено гостуване са на 28 и 31 май.
 
Асен Караславов игра цял мач за Гройтер Фюрт при победата с 4:2 над Рот-Вайс (Ален), но “детелините” бяха загубили шанс за класиране в Бундеслигата още след миналия кръг. От Втора бундеслига изпаднаха Инголщад и Веен, а Оснабрюк ще играе плейоф за оставане срещу третия от Трета лига Падерборн. От следващия сезон във втора дивизия ще играят изпадналите от елита Карлсруе и Арминия, както и спечелилите директна промоция от трета дивизия Унион (Берлин) и Фортуна (Дюселдорф)./БЛИЦ
 
ГЕРМАНИЯ, ВТОРА БУНДЕСЛИГА, 34 ПОСЛЕДЕН КРЪГ
Веен – Ханза 1:1
Рот-Вайс (Ален) – Гройтер Фюрт 2:4
Инголщад – Кобленц 4:0
Нюрнберг – Мюнхен 1860 2:1
Дуисбург – Оснабрюк 4:1
Фрайбург – Кайзерслаутерн 4:3
Алемания – Аугсбург 4:0
Санкт Паули – Франкфурт 2:0
Майнц – Рот-Вайс (Оберхаузен) 4:0
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ: 1.ФРАЙБУРГ 68, 2.Майнц 63, 3.Нюрнберг 60, 4.Алемания 56, 5.Гройтер Фюрт 56
Заб.: Фрайбург и Майнц се класират директно в Бундеслигата, Нюрнберг играе бараж с Енерги (Котбус). Инголщад и Веен изпадат, а Оснабрюк ще играе бараж за оставане срещу Падерборн.