Българският национал Димитър Рангелов направи първото си изявление като играч на Борусия (Дортмунд) пред клубния сайт на германския тим, където днес бе потвърдена информацията за трансфера на нападателя. В информацията се споменава, че договорът на българина е за 4 години, а не както вчера бе обявено – за 3 сезона.

“Борусия (Дортмунд) ми осигурява голяма крачка в развитието на моята кариера. Фактът, че ще играя за толкова популярен тим ме мотивира още повече”, заяви Рангелов.
 
“Като 14-годишно момче гледах триумфа на Борусия в Шампионската лига по телевизията (б.р.-през 1997 година - 3:1 срещу Ювентус). Две години по-късно като част от националния отбор до 14 години бях на лагер в Кайзерау и получих възможност да видя на живо този великолепен стадион. Сега ще играя на него”, допълва българският национал.
 
Димитър Рангелов не скри и личните си цели с екипа на “жълто-черните”: “Желанието ми е да вкарам много голове. Бих искал да дам своя дял за добрите игри на клуба. Очаквам скоро да играем и мачове в Европа.”
 
“Доволни сме, че привличаме доказал се в Бундеслигата голмайстор. Той със сигурност ще е от полза за клуба”, заяви спортният директор на Борусия Михаел Цорк. Той допълни, че клубният лекар Д-р Маркус Браун е направил нужните медицински изследвания на Рангелов в болница в Дуисбург./БЛИЦ