Нападателят на националния ни отбор Димитър Рангелов изигра добър мач при равенството 2:2 на немския втородивизионен Енерги (Котбус) срещу Дукла (Прага) в последна контрола от лятната си подготовка. След шест дни тимът на Димитър Рангелов започва новия сезон във Втора Бундеслига с двубой у дома срещу Динамо Дрезден.

Рангелов игра 61 минути, в които направи много положения и красиви отигравания. При една от първите си опасни акции националът успя да изработи и първия гол за Котбус. В 17-ата минута Рангелов проби с добър дрибъл към наказателното поле на Дукла. Последва пас към капитана на тима Марк-Андре Крушка, който продължи с едно докосване към Джулс Раймерик и той се разписа за 1:0. Палер обаче възстанови равенството в 44-ата минута.

В 53-ата Рангелов опита да отиграе технично центриране в наказателното поле, като със задна ножица стреля към вратата на съперника, но топката прелетя на сантиметри от вратата. В 61-ата българинът отстъпи мястото си на Йованович.

Маркович изведе Дукла напред в резултата в 88-ата минута, а с късен гол на Щефен Енерги се добра до равенството в 90-ата./БЛИЦ