Димитър Рангелов спечели “българското дерби” с Валери Домовчийски от 2 кръг на Втора бундеслига. Бившият играч на Славия се отчете с гол за Енерги при успеха с 2:1 като гост на Дуисбург.
 
Рангелов, който се завърна в тима от Котбус под наем от Борусия (Дортмунд), откри резултата още в шестата минута. Българският национал овладя пас на Кристиан Мюлер пред наказателното поле, напредна към вратата на “зебрите” и с десния крак прехвърли вратаря Фромловиц.
 
Силното начало на Енерги бе затвърдено четири минути по-късно, когато Леонардо Битенкур удвои преднината на гостите. 17-годишният халф бе изведен от Адлунг зад защитата на домакините и прати топката във вратата на Дуисбург.
 
В 16-ата минута “зебрите” върнаха едно попадение чрез бившия играч на Енерги Джиай Шао. Китаецът се разписа с удар от дъгата на наказателното поле.
 
Димитър Рангелов игра цял мач за гостите, като в 24-ата минута получи жълт картон. Валери Домовчийски започна като титлуляр за Дуисбург, но бе заменен от Юрген Гясула на почивката.
 
Успехът изкачи тима от Котбус на първо място в класирането на Втора бундеслига с пълен актив от 6 точки след 2 мача. Дуисбург е на предпоследната 17-а позиция без точков актив./БЛИЦ