Българският нападател Димитър Рангелов вкара втория си гол за сезона при победата на Енерги с 2:0 като гост на Алемания в мач от 4 кръг на Втора бундеслига.
 
Рангелов започна като титуляр за тима от Котбус и остана на терена до 77-ата минута, като междувременно получи жълт картон за сдърпване с Алпер Улудаг. Хърватинът Ивица Банович даде аванс на гостите в 53-ата минута, когато с глава засече центриране на Цибиг.

20-минути по-късно Рангелов вкара хубав гол. Той простреля вратаря Ватерман при удар с десния крак след пас на Даниел Адлунг. Три минути след попадението си българинът бе заменен. Преди два кръга бившият играч на Славия се разписа и при победата над Дуисбург след пробив през центъра на защитата.
 
Алемания завърши мача с 10 души. Румънският нападател Сергиу Мариан Раду бе изгонен след само 5 минути престой на терена. Той влезе в игра в 54-ата минута на мястото на Марио Ерб, а две минути по-късно получи жълт картон за фаул срещу Адлунг. В 59-ата бе изгонен за удар срещу Цибиг.
 
В другия днешен мач от германската втора дивизия Гройтер Фюрт спечели с 1:0 гостуването си на Падерборн. Кристофер Ньоте отбеляза единствения гол в срещата в 59-ата минута. Българският защитник Асен Караславов остана резерва за “детелините”.
 
Енерги (Котбус) е на четвърто място в класирането с 9 точки. Със същия актив, но на втора позиция се намира Гройтер Фюрт. Лидер в подреждането с 10 точки е Санкт Паули. Алемания е на последното 18-о място без спечелен актив, а Падерборн е 12-и с 4 точки./БЛИЦ