Българският нападател Димитър Рангелов вкара нови два гола за Енерги (Котбус). Футболистът се разписа при успеха с 2:0 срещу Карлсруе в мач от 5-ия кръг на Втора Бундеслига. Митко беше точен в 14-ата и 22-ата минута от дузпа. В 86-ата минута беше сменен от Мюлер и заслужи аплодисментите от над 11 хиляди зрители. След победата Енерги (Котбус) е на 2-о място във временното класиране с 12 точки, колкото има и лидерът Гройтер Фюрт. Рангелов вече има 4 гола в 5 мача от началото на сезона и е втори в голмайсторската листа.

Цял мач за Карлсруе игра доскорошният защитник на ЦСКА Джузепе Акуаро, който не се представи на ниво и имаше основна вина за головете на Рангелов. В 14-ата минута италианецът не успя да спре нахлуващия Банович, който намери непокрития български нападател и той без проблем откри резултата в полза на Енерги. В 22-ата минута Акуаро събори в наказателното поле Хюнемайер и съдията даде дузпа за домакините от Котбус. Зад топката застана Рангелов, който оформи крайното 2:0.

В 47-ата минута българинът стреля с глава, но не успя да преодолее вратаря на гостите, а в 75-ата минута отново нямаше шанс да оформи хеттрик. Секунди преди да бъде сменен голмайсторът изкара жълт картон на Хохендер, който го фаулира./БЛИЦ