Българският нападател Димитър Рангелов вкара първото си попадение за 2012 година в официален мач. Бившият играч на Славия се разписа от дузпа при победата на Енерги (Котбус) с 2:0 над Ерцгебирге (Ауе). Двубоят беше от 23-ия кръг на Втора Бундеслига в Германия.

Датчанинът Денис Сьоренсен откри за домакините в 11-ата минута, а в 58-ата Рангелов удвои от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него. Българинът обаче вкара от втория опит, тъй като първо вратарят на Ерцгебирге спаси, но съдията нареди дузпата да бъде пребита заради нахлули футболисти в наказателното поле. При втория си изстрел Рангелов беше безгрешен и така наказа първия си клуб в Германия. През 2007 година нападателят беше преотстъпен от френския Страсбург на тима от Ауе и за половин сезон вкара 5 гола в 15 мача, в които взе участие.

В днешната среща Рангелов започна титуляр и игра до 72-ата минута, когато беше заменен от Мариуш Билашко.

С успеха Енерги прекъсна серията си от 7 мача без победа във Втора Бундеслига. Рангелов и компания заемат 11-ото място във временното класиране с 27 точки, а Ерцгебирге е на 15-ата позиция с 20 точки.

Лидерът излезе Гройтер Фюрт, който разби с категоричното 6:2 Бохум. Българският защитник и бивш съотборник на Рангелов в Славия - Асен Караславов, беше в групата на домакините, но не се появи в игра.

Гройтер Фюрт е с 47 точки, а вторият Айнтрахт (Франкфурт) има 46 и мач по-малко.


Energie Cottbus - Erzgebirge Aue 2:0 by FootballKing1992