Старши треньорът на Шалке 04 Ралф Рангник бе на върха на щастието след историческия успех на неговия тим с 5:2 като гост на европейския клубен шампион Интер в първа среща между двата тима от 1/4-финалите на Шампионската лига.

“Мисля, че това бе най-добрият мач в кариерата ми. Ако някой ми бе казал преди срещата, че ще победим с три гола разлика, щях да го обявя за луд. Гледах внимателно двубоя на Интер срещу Милан и разбрах слабостите им в защита. Преди мача избрахме офанзивна схема и го направихме съвсем съзнателно, защото знаехме, че тук не трябва да играем само дефанзивно. На полувремето резултатът можеше да е 5:5. Важното за морала бе, че на два пъти се върнахме в резултата. Знаехме, че и след почивката ще имаме голови възможности. Всичко, което показахме в атака, бе направено добре”, сподели Рангник.

"Още не сме се класирали на 1/2-финал, но сега шансовете ни са отлични. Трябва да мине малко време, за да можем да оценим напълно какво постигнахме тази вечер. При 3:2 и дори при 4:2, все още се притеснявах да не ни обърнат. Едва след като Киву бе изгонен се успокоих, че няма да загубим. Сега можем да празнуваме, но бързо трябва да насочим мислите си към следващия ни мач в събота”, допълни 52-годишният специалист. /БЛИЦ