След уволнението на треньора Михаел Скибе и асистентът му Едвин Бьокамп днес тренировката на Херта (Берлин) за първи път бе водена от временните наставници Рене Тречок и Анте Кович.

Двамата със сигурност ще водят тима в домакинството срещу шампиона Борусия (Дортмунд) идната събота от 16:30 часа българско време, обявиха от клуба. Двубоят ще е под номер 1000 в историята на германската Бундеслига. Кристиан Лел (мускулна) травма и Фабиан Лустенбергер (разтежение) със сигурност пропускат сблъсъка с Дортмунд, а Андреас Отъл бе наказан за 3 мача заради червения си картон при загубата от Щутгарт в миналия кръг (0:5).

В същото време мениджърът на „Старата дама” Михаел Преетц продължава с търсенето на нов старши треньор. Бившият наставник на Шалке 04 Ралф Рангник, който се оттегли по собствено желание заради „синдром на преумората” и в началото на годината обяви евентуално завръщане в професията, е отказал на тима от германската столица. Уволненият миналата седмица от Хофенхайм Холгер Станиславски, който е бивш треньор на Херта, пък обяви, че ще си вземе дълга почивка и също отпада от сметките на берлинчани.

Бившият наставник на Хамбургер Томас Дол също се спряга за евентуален нов треньор на Херта, след като в края на януари напусна арабския Ал-Хилал.