Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник говори за първи път по темата с Мейсън Грийнууд, който бе арестуван за домашно насилие, включително изнасилване срещу своята приятелка. 20-годишният нападател не тренира с отбора от неделя насам.

„Имахме нормална работна седмица с пет тренировъчни сесии, една, от която се проведе днес. Очевидно е, че това е тема, която бе дискутирана между футболистите. Те са хора, а Мейсън бе част от тази група преди паузата. Имахме наистина добра седмица откъм тренировки и гледаме към мача с Боро“, сподели Рангник преди мача с Мидълзбро в турнира ФА Къп.

„До някаква степен, да, но шефовете ми казаха, че не постигат и договорка с нито един клуб, който имаше интерес към Джеси. Когато прозорецът затвори в понеделник, бордът ме информира, че те са предпочели Лингард да бъде оставен в клуба и аз разбрах това тяхно решение. Той не напусна тима заради проблемите с Мейсън Грийнууд, но и заради това, че двата клуба не се разбраха“, коментира германецът Джеси Лингард и оставането му в тима.

Английското крило искаше да се присъедини към Нюкасъл в януарския трансферен прозорец, но "червените дяволи" не го пуснаха.

През настоящия сезон Лингард има 14 мача с екипа на "червените дяволи", има два гола и 1 асистенция.