Медиите в Италия вече обявиха, че Клаудио Раниери ще бъде назначен за старши треньор на Интер след уволнението на Джанпиеро Гасперини, но въпреки това от клуба все още не са потвърдили официално информацията.

59-годишният специалист заяви, че отборът има огромен потенциал и футболистите са длъжни да играят много по-добре, отколкото в досегашните мачове.

"Ще трябва да проведа сериозен разговор с играчите. Във футбола нагласата е нещо изключително важно. Интер разполага с чудесни футболисти и има всичко необходимо, за да излезе от неприятната ситуация, в която се намира. Не мога да обещая нищо на тифозите, но ще се постарая да извлека най-доброто от потенциала на тима", сподели Раниери, който в кареиерата си е водил още Челси, Валенсия, Ювентус и Рома.

“Гасперини до последно се опитваше да наложи идеите си и не може да бъде китикуван за това. Проблемът беше, че липсваха добри резултати", допълни специалистът, който се очаква да бъде представен официално днес.

От началото на сезона “нерадзурите” не успяха да запишат нито един успех в 5 официални мача. В Серия “А” Интер има реми и две загуби, преди това загуби мача за Суперкупата на Италия срещу Милан (1:2) в Пекин, а в първата си среща от груповата фаза на Шампионската лига падна у дома от класиралия се служебно за надпреварата Трабзонспор (0:1). /БЛИЦ