Полуфиналистът от световното първенство в Русия това лято Англия се върна на пътя на победата, след като надви гостуващия тим на Швейцария с 1:0 в контрола, която се игра на „Кинг Пауър Стейдиъм" в Лестър. "Трите лъва" бяха в серия от три загуби в официалните си срещи, но Маркъс Рашфорд (54) им донесе успеха срещу „кръстоносците“.

Швейцарците първи имаха шанс да поведат след грешка между вратаря Джак Бътланд и защитника Джеймс Тарковски при изнасянето на топката, но след удара на Джердан Шакири кълбото премина на сантиметри от страничната греда. Ерик Дайър с глава в 16-ата минута и след това Трент Александър-Арнолд от фаул показаха неточен мерник към вратата на „кръстоносците“, които пък пропуснаха след половин час игра чрез Гавранович, който също не намери целта от малък ъгъл.

Играчите на Гарет Саутгейт започнаха по-добре втората част и успяха да поведат в 54-ата минута, когато Кайл Уокър центрира в наказателното поле и Маркъс Рашфорд засече топката отблизо във вратата за 1:0. Най-добрият шанс за изравнителен гол на швейцарците пропиля Шакири в 65-ата минута, когато след негов удар топката рикошира в защитник и излезе в аут.

Следващият мач за англичаните е на 12 октомври срещу Хърватия в Лигата на нациите, а на същата дата швейцарците ще гостуват на Белгия пак в тази нова надпревара на УЕФА.