Тийнейджърът на Расинг Сантандер Серхио Каналес вкара двата гола за победата на тима с 2:1 над Севиля в мач от 17 кръг на Примера дивисион.

18-годишният халф показа железни нерви, след като не сгреши и в двата случая, когато се оказваше очи в очи с опитния вратар на андалусийския тим Андрес Палоп.

В 25-ата минута Каналес прехвърли Палоп за първото си попадение, а преди почивката излъга стража на Севиля за втория си гол в мача. При смяната си през второто полувреме той бе аплодиран и от двете агитки.

Ндри Ромарик вкара почетното попадение за андалусийския тим в средата на втората част. Севиля притисна съперника в търсене на изравнителния гол, но гредата и вещите намеси на Фабио Колторти съхраниха аванса на Расинг.

Третото поредно поражение за Севиля в първенството остави тима на пето място в класирането с 30 точки, 10 зад лидера Барселона и на осем след втория Реал (Мадрид). Расинг е 12-и в класирането.

Виляреал допусна домакинска издънка и записа 1:1 с Алмерия, след като гол на Корона от дузпа през втората част заличи преднината дадена от гол с глава на Нилмар в 40-ата минута. „Жълтата подводница” е на девето място в класирането с 23 точки./БЛИЦ